Welkom:

SUPPORT

FAQ voor bezoekers

 1.   Ik heb tickets gekocht voor een evenement maar ik kan ze niet meer vinden in mijn mailbox. Wat nu?
  A: Met je inloggegevens kun je inloggen in de i-Ticketz website. 
  • Ga naar Mijn tickets voor je online tickets. Hier kun je verschillende opties kiezen:
   • Opnieuw een e-mail laten versturen met je tickets.
   • De tickets direct via je i-Ticketz account uitprinten.

    Kun je je inloggegevens niet meer vinden? Neem dan contact op met de helpdesk via help@i-ticketz.com. Stuur een betalingsbewijs mee (printscreen van een creditcard of bankafschrift) van de door jou gekochte tickets. Onze helpdesk stuurt je dan z.s.m. per e-mail opnieuw de bevestiging van de tickets op. De bevestiging is niet meer nodig indien je de tickets al hebt gedownload.   
 1.   Ik kan het ticket niet downloaden vanuit de bevestiging. Wat nu?
  A: Log in op www.i-Ticketz.com en ga naar Mijn tickets. Daar kan je het ticket terugvinden en opnieuw mailen of uitprinten.
 2.   Mijn tickets zijn gestolen of kwijtgeraakt. Wat moet ik doen?
  A: Wij kunnen helaas weinig voor je betekenen. De verantwoordelijkheid ligt bij jou, als koper, om zelf goed op je tickets te passen. Wij adviseren je het ticket nogmaals te printen en zo vroeg mogelijk te arriveren bij het evenement. Het ticket kan namelijk maar één keer gescand worden. Je kunt ook rechtstreeks contact met de organisator opnemen om je e-mailadres en geboortedatum door te geven. Hij kan dan eventueel een controle aan de deur uitvoeren. (Je moet dan wel je i-Ticketz account volledig hebben ingevuld).
 3.   Ik kan zelf niet naar het evenement gaan. Kan ik mijn ticket overdragen aan een ander of zijn ze persoonsgebonden?
  A: Afhankelijk van het evenement kan een ticket persoonsgebonden zijn. Sommige organisatoren willen dit, maar meestal zijn tickets niet persoonsgebonden en kun je ze gewoon overdragen.
 4.   Ik heb een e-mail gestuurd naar de helpdesk. Wanneer kan ik een reactie verwachten? 
  A: Tussen 09:00 - 20:00 uur kun je uiterlijk binnen 2 uur antwoord verwachten. De helpdesk heeft een maximale responstijd van 24 uur op alle verzoeken.
 5.   Ik wil mijn e-mailadres wijzigen. Kan dat?
  A: Om veiligheidsredenen is het alleen mogelijk om je e-mailadres te wijzigen in ons systeem als je een bewijs van betaling stuurt (printscreen van een creditcard of bankafschrift). Als wij dit hebben ontvangen zullen wij het e-mailadres wijzigen en de bevestiging opnieuw versturen.
 6.    Ik wil tickets via e-mail of telefoon bestellen. Kan dat?
  A: Nee, het is niet mogelijk om op deze manier tickets te bestellen. Dit kan alleen online, via de site van het evenement of via i-Ticketz.com.
 7.    Ik wil een ticket van iemand anders overkopen. Is dit veilig?
  A: We raden het af om tickets van onbekenden te kopen. Je weet niet of het een geldig ticket is.
 8.    Het evenement is afgelast . Wat nu?
  A: i-Ticketz faciliteert de ticketverkoop voor organisatoren. Bij een geannuleerd evenement adviseren wij je om contact op te nemen met de organisatie. De organisatie is namelijk verantwoordelijk voor het afhandelen van de retournering.
 9.    Waarom betaal ik servicekosten?
  A: Per ticket betaal je servicekosten omdat er, door de organistor, gebruik wordt gemaakt van ons ticketingsysteem. In het bedrag zitten de kosten die rechtstreeks gerelateerd zijn aan het ticket. Hierbij moet je denken aan kosten voor het scannen, de helpdesk, backoffice, datacommunicatie, toegangscontrole en mensen die de evenementen in het ticketingsysteem invoeren. De hoogte van de servicekosten kan verschillen per gekocht ticket, dit is afhankelijk van het soort en de grootte van het evenement.
 10.    Kan ik mijn tickets annuleren?
  A: Neem voor het annuleren van tickets contact op met de organisatie van het evenement. Zij kunnen je helpen om de tickets te annuleren.
 11.    Help ik ben opgelicht?
  A: Het fenomeen "ticket scalping" gaat over het door min of meer professionele derden in grote getale opkopen van toegangskaarten en deze, dikwijls met woekerwinsten, door te verkopen aan het publiek.
  Hoezeer wij deze gang van zaken ook betreuren, verdere mogelijkheden om op te treden tegen deze “ticket scalpers” hebben wij momenteel niet. Het genoemde doorverkopen van tickets is volgens de Nederlandse wet (nog) niet verboden. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen daaromtrent op de voet.
  Je kunt echter wel zelf proberen om de betreffende ticket scalper, waarvan u slachtoffer bent geworden, aansprakelijk te stellen. Verder raden wij je  aan om je klacht kenbaar te maken bij de Nederlandse Consumenten Autoriteit, tel. 088-070 70 70.
  Kijk ook op Weet waar je koopt.

FAQ Organisator

 1.    Wanneer krijg ik mijn ticketomzet uitbetaald?
  A: De uitbetaling van de ticketomzet gebeurt altijd binnen 5 werkdagen nadat het evenement plaats heeft gevonden. Als het evenement meerdere dagen is, ontvang je de entreegelden binnen 5 werkdagen na de laatste dag van je evenement. Het wordt overgemaakt naar het bankrekeningnummer dat in je account staat ingevuld.
 2.    Is mijn geld veilig bij i-Ticketz?
  A: i-Ticketz maakt gebruik van een Stichting Derdengelden. Hier worden de gelden van onze klanten die door een aparte stichting worden beheerd. De bedoeling hiervan is tweeledig: De derdengelden mogen niet worden gebruikt voor andere doeleinden. Bij een eventueel faillissement vallen de derdengelden buiten het faillissement. Op deze manier zijn jij en je bezoekers beschermd en is het geld altijd beschikbaar tot na het evenement.
 3.    Wat moet ik doen als ik mijn evenement wil annuleren?
  A: Neem voor het annuleren van een evenement  contact met je accountmanager op. Hij kan je helpen bij de stappen om het evenement te annuleren. Daarnaast moet je natuurlijk al je kaartkopers op de hoogte brengen.
Moment...