Welkom:

Q&A

 1.   Ik heb tickets gekocht voor een evenement maar ik kan ze niet meer vinden in mijn mailbox. Wat nu?
  A: Geen nood zolang je nog je inloggegevens voor de i-Ticketz website hebt kun je:
  • Opnieuw een email laten versturen
  • De tickets direct via je i-Ticketz account uitprinten.
  • Ga naar Mijn menu, Mijn ticketz voor je online tickets
  • Werkt dit allemaal niet meer dan kun je nog steeds contact opnemen met de helpdesk.
  • Neem contact op met onze helpdesk door een e-mail te sturen naar help@i-ticketz.com vanaf het e-maildres waar je jouw ticket(-s) mee hebt gekocht. Verwerk in de e-mail een betalingsbewijs (printscreen van een creditcard of bankafschrift) van de door jou gekochte tickets. Als onze helpdesk dit van je ontvangen heeft dan versturen we z.s.m. per e-mail opnieuw de bevestiging van de tickets op naar je. De bevestiging is niet meer nodig indien je de tickets al hebt gedownload
 2.   Mijn tickets zijn gestolen of kwijtgeraakt. Wat moet ik doen?
  A: Wij kunnen helaas weinig voor je betekenen. De verantwoordelijkheid ligt bij de koper om zelf goed op zijn of haar tickets te passen. Wij adviseren je het ticket nogmaals te printen en zo vroeg mogelijk te arriveren bij het evenement. Het ticket kan namelijk maar een keer gescand worden. Tevens kun je rechtstreeks contact opnemen met de organisator om je email adres en geboortedatum door te geven. Hij kan dan eventueel een controle aan de deur uitvoeren. (Je moet dan wel je i-Ticketz account volledig hebben ingevuld).
 3.   Ik kan zelf niet naar het evenement gaan. Kan ik mijn ticket overdragen aan een ander of zijn ze persoonsgebonden?
  A: Afhankelijk van het evenement kan een ticket persoonsgebonden zijn. Sommige organisatoren willen dit. Echter meestal zijn tickets niet persoonsgebonden en kun je ze gewoon overdragen.
 4.    Ik heb een email gestuurd naar de helpdesk. Wanneer kan ik een reactie verwachten?
  A:Tussen 09:00 en 20:00 uur is onze gemiddelde responstijd meestal 2 uur. De helpdesk heeft een maximale responstijd van 24 uur op alle verzoeken.
 5.   Ik wil mijn emailadres wijzigen. Kan dat?
  A: Om veiligheidsredenen is het alleen mogelijk om je e-mailadres te wijzigen in ons systeem als u een bewijs van betaling stuurt (printscreen van een creditcard of bankafschrift). Als wij dit hebben ontvangen zullen wij het e-mailadres wijzigen en de bevestiging opnieuw versturen.
 6.    Ik kan het ticket niet downloaden vanuit de bevestiging. Wat nu?
  A: Log in op www.i-Ticketz.com, en ga naar Mijn menu, Mijn ticketz. Daar kan je het ticket terugvinden en opnieuw mailen of uitprinten.
 7.    Ik wil tickets via e-mail of telefoon bestellen. Kan dat?
  A: Nee, het is niet mogelijk om op deze manier tickets te bestellen. Dit kan alleen online, via de site van het evenement, of via i-Ticketz.com
 8.    Ik wil een ticket van iemand anders overkopen. Is dit veilig?
  A: Nee, we raden het af om tickets van onbekenden te kopen. Je weet niet of het een geldig ticket is.
 9.    Het evenement is afgelast . Wat nu?
  A: :i-Ticketz betaald de organisator nadat het evenement heeft plaatsgevonden uit, tenzij anders overeengekomen. Blijkt een evenement te zijn geannuleerd, dan adviseren wij u om contact op te nemen met de organisatie. Daar de organisatie verantwoordelijk is voor het afhandelen van de retournering.
   
 10.    Waarom betaal ik servicekosten?
  A: Je betaalt per ticket servicekosten omdat er, door de organistor, gebruik wordt gemaakt van ons ticketingsysteem. In het bedrag zitten de kosten die rechtstreeks gerelateerd zijn aan het ticket. Denk aan kosten voor het scannen, de helpdesk, backoffice, datacommunicatie, toegangscontrole en mensen die de evenementen in het ticketingsysteem invoeren. De hoogte van de servicekosten kan verschillen per gekocht ticket, dit is afhankelijk van het soort en de grootte van het evenement.
 11.    Kan ik mijn tickets annuleren?
  A: Voor het annuleren van tickets dien je contact op te nemen met de organisatie van het evenement.
 12.    Help ik ben opgelicht?
  A: Het fenomeen "ticket scalping" betreft het door min of meer professionele derden in grote getale opkopen van toegangskaarten en deze, dikwijls met woekerwinsten, door te verkopen aan het publiek.
  Hoezeer wij deze gang van zaken ook betreuren, verdere mogelijkheden om op te treden tegen deze “ticket scalpers” hebben wij momenteel niet. Het genoemde doorverkopen van tickets is volgens de Nederlandse wet (nog) niet verboden. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen daaromtrent op de voet.
  U kunt echter wel zelf proberen om de betreffende ticket scalper, wiens slachtoffer u geworden bent, aansprakelijk te stellen. Verder raden wij u aan om uw klacht kenbaar te maken bij de Nederlandse Consumenten Autoriteit (www.consumentenautoriteit.nl / www.consuwijzer.nl / tel. 088-070 70 70).
  Kijk ook op Weet waar je koopt
 13.    Tickets zijn niet meer beschikbaar?
  A: Bij populaire evenementen kunnen tickets (tijdelijk) niet beschikbaar zijn. Meestal betekent dit dat de laatste tickets zijn gereserveerd in ons betaalproces. Het kan gebeuren dat iemand afziet van de koop. De tickets worden dan weer vrijgegeven. Regelmatig proberen is dan de enige mogelijkheid.
 14.    Wat is "ticket personalization"?
  A: Sommige evenementen verlangen extra persoonlijke informatie be aanschaf van je ticket(s). Ticket personalization is belangrijk om:
  • 1. Ter voorkoming van ticket re-sale op de zwarte markt voor een hoger bedrag.
  • 2. Veiligheid door indentificatie van bezoekers.
 15.    Hoe kan ik mijn account verwijderen"?
  A: Er zijn 2 manieren om je account te verwijderen:
  • 1. Je account deactiveren.
  • 2. Je account verwijderen.
  Wat is het verschil? Als je je account deactiveert blijven je gegevens bewaart, en kun je deze later altijd opnieuw activeren. Als je je account verwijdert, worden je gegevens, zover mogelijk, van on systeem verwijdert. Wij kunnen je dan niet meer helpen. Wij raden dan ook aan om een backup van je gegevens te maken. Het kan ook een tijdje duren voordat je gegevens verwijdert worden, afhankelijk van het feit of je nog lopende evenementen hebt, openstaande rekeningen,...
Moment...